Vinylhansker vs nitrilhansker?

Vinylhansker vs nitrilhansker?

8 mars 2023

Det er enkelt å skaffe de riktige engangsarbeidshanskene med JB Tools her for å hjelpe deg.

Vinylhansker og nitrilhansker ble utviklet som alternativer til latekshansker. Det er ikke det at latekshansker ikke er bra. I to tiår var disse engangshanskene den ledende beskyttelsen mot blodbårne patogener. Den utbredte bruken av disse hanskene avdekket imidlertid et problem. Stadig flere helsearbeidere og andre mennesker fikk allergiske reaksjoner på lateks. Dette skapte etterspørsel etter lateksfrie engangshansker og førte til etableringen av nitril- og vinylhansker. Å vite forskjellene mellom disse to hanskene hjelper deg med å bestemme hvilke du trenger.

Vinylhansker

Disse engangshanskene er laget av en petroleumsbasert film kalt PVC. Disse hanskene er lateksfrie og tilbyr en håndfull nyttige funksjoner som inkluderer:

  • En løs passform på hendene,
  • En tendens til å være kostnadseffektiv, selv når du kjøper i bulk,
  • Og flere antistatiske egenskaper for å forhindre at hanskene fester seg

Mens vinylhansker har sine fordeler, er det something du trenger å vite. Disse engangshanskene mangler elastisiteten til andre hansker. Når de strekkes, blir deres beskyttende barriere permeabel. Dette lar virus og kjemikalier komme inn gjennom porene og komme i kontakt med hendene dine. På grunn av dette er disse hanskene best egnet for arbeid med ikke-farlige materialer som mathåndteringsoppgaver.

Nitrilhansker

Nitrilhansker er lateksfrie hansker som har vært i bruk siden 1990-tallet. Disse engangshanskene tilbyr en rekke fordeler som inkluderer:

  • En tett passform på hendene,
  • En motstand mot punkteringer og rifter,
  • Er svært beskyttende mot virus,
  • Og kan brukes i lange perioder

Jobber du i et medisinsk miljø som setter deg i fare for infeksjon hvis du ikke er ordentlig beskyttet? I så fall er nitrilhansker ditt valg for beskyttende håndklær. Det samme gjelder alle som jobber med potensielt farlige og etsende kjemikalier. Det er bare én ting å huske på når det kommer til disse engangshanskene. De har en tendens til å koste mer enn vinyl- og latekshansker. Du kan imidlertid ikke sette en pris på sikkerhet, noe som gjør nitrilhansker til en verdig investering.

Kjemikaliebestandige hansker, eksamenshansker og mer

JB Tools det du trenger. Søk i vårt nettlager for lateks-, nitril- og vinylhansker. Du finner en rekke størrelser, antall og toppnavnmerker som inkluderer Derma-Lite, Microflex og Red Lightning. Vi er stolte av å ha det største utvalget av  engangshansker på nett. Dette, pluss vår gratis frakt på de fleste bestillinger, gjør oss til det beste stedet å kjøpe engangsarbeidshansker.