Serpentine belter vs registerbelter: Hva er forskjellen?

Serpentine belter vs registerbelter: Hva er forskjellen?

21. oktober 2021

Når du ser inne i kjøretøyets motorrom, kan du oppdage flere belter. De fleste kjøretøy har registerreim samt ett eller flere serpentinbelter. Mens de begge består av løkkede deler av materiale, er ikke serpentinbelter og registerremmer det samme. De tjener helt andre formål som

Hva er et serpentinbelte?

Et serpentinbelte er et langt og løkket stykke materiale - de er vanligvis laget av gummi eller et lignende polymerbasert materiale - som brukes til å aktivere motordrevne deler eller systemer i et kjøretøy. Mens kjøretøyets motor, vil serpentinbeltene spinne. Denne roterende handlingen vil deretter aktivere delene og systemene de er koblet til.

Serpentinbelter brukes ofte til å aktivere og drive følgende deler:

  • Klimaanlegg
  • Kjølevæskepumpe
  • Styrevæskepumpe
  • Generator

Hva er et registerreim?

Et registerreim, derimot, er et kortere stykke løkkemateriale som brukes spesifikt for å synkronisere kamakselen med veivakselen. Tidspunktet mellom disse to komponentene er viktig for alle forbrenningsmotorer. Ved riktig tidsinnstilling vil stemplene og ventilene fungere i harmoni med hverandre.

Du kan finne registerremmen koblet til kamaksel og veivaksel. Når motoren går, vil disse delene åpne og lukke i harmoni med hverandre takket være registerremmen. Registerremmen lever opp til sin navnebror ved å regulere "timingen" til kamaksel og veivaksel.

Forskjeller mellom serpentinbelter og registerbelter

Som tidligere nevnt brukes serpentinbelter og registerremmer til forskjellige formål. Serpentinbelter er designet for å aktivere motordrevne deler og systemer, mens registerremmer brukes til å synkronisere kamakselen med veivakselen.

En annen forskjell mellom serpentinbelter og registerbelter involverer materialet de er laget av. Serpentinbelter er vanligvis laget av gummi eller et polymerbasert materiale. De er myke og noe elastiske. Registerreim er fortsatt laget av gummi også, men de er forsterket med glassfiber. Med sin glassfiberforsterkede konstruksjon er registerremmer iboende sterkere enn serpentinbelter.

Mens alle kjøretøy har ett eller flere serpentinbelter, kan det hende at de har et registerbelte. Noen kjøretøy har en registerkjede i stedet for en registerreim. Registerkjeder tjener samme formål å synkronisere kamakselen med veivakselen. De er ganske enkelt konstruert av metalllenker i stedet for et solid og løkket stykke materiale.

Her er en kort liste over verktøy du kanskje må kjøpe for å erstatte en registerreim: